تبلیغات
نوشیدنی ها - كارخانجات آب معدنی
 
نوشیدنی ها
درباره وبلاگ


نعره شیر خانه چوبی را ویران نمی کند من از سکوت موریانه باید می ترسیدم...

مدیر وبلاگ : محمد باباپور
مطالب اخیر
نویسندگان
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
كارخانجات آب معدنی
1- سالن بسته بندی :
 زیر بنای سالن بسته بندی آب معدنی بستگی به ظرفیت تولید كارخانه دارد چنانچه كارخانه
می باشد بایستی دارای سالن تولید مجزا باشد . PET دارای خط تولید
2- محل ورود و خروج كارگران (پیش سالن ) :
این محل می بایستی مجهز به حوضچه ضد عفونی كفش كارگران باشد و در قسمت ورودی
سالن تولید در نظر گرفته شود .
3- انبار مواد اولیه بسته بندی :
گرانول و ) PET مواد و وسایل بسته كارخانجات آب معدنی
1- سالن بسته بندی :
س زیر بنای الن بسته بندی آب معدنی بستگی به ظرفیت تولید كارخانه دارد چنانچه كارخانه
می باشد بایستی دارای سالن تولید مجزا باشد . PET دارای خط تولید
2- محل ورود و خروج كارگران (پیش سالن ) :
این محل می بایستی مجهز به حوضچه ضد عفونی كفش كارگران باشد و در قسمت ورودی
سالن تولید در نظر گرفته شود .
3- انبار مواد اولیه بسته بندی :
گرانول و ) PET مواد و وسایل بسته بندی مانند درب بطریها و مواد اولیه مصرفی جهت تولید
پری فورم ) هر یك می بایستی دارای انبار مجزا یا تفكیك شده به نحو مطلوب باشد . یك درب این
قسمتها می بایستی جهت و رود مواد اولیه بسته بندی به انبار به سمت محوطه و یك درب این قسمت به
سالن تولید و بسته بندی باشد . (متراژ ، متناسب با ظرفیت تولید ).
4- هنیطنرق انبار :
در صنایع غذایی معمولا انجام آزمایشات لازم روی مواد اولیه و یا محصول نهایی ممكن است
چند روز به درازا بك شد طی این دوره می بایست محصول در قرنطینه بماند تا جواب آزمایشات روشن
گردد . بسیاری از كارخانجات این محصولات را درون انبار مواد اولیه و یا محصول قرار می دهند ، ولی به
روشهای مختلف اطمینان حاصل می كنند كه هیچگونه تداخل بین كالای قرنطینه و محصول نهایی به
5- ییاهن انبار محصول :
محلی است جهت نگهداری محصول نهایی قابل عرضه به بازار كه پس از طی دوره قرنطینه
محصول ،كالا به این انبار منتقل شده و آماده فروش خواهد بود . سطح انبار بستگی به حجم تولید و
حداكثر زمان نگهداری كالا در انبار دارد كه آن نیز بستگی به اختلاف زمان تولید و فروش و نیز تنوع
محصولات و می ز ان ورود كالا در روز دارد . یك درب این قسمت می بایستی جهت ورود محصول نهایی
به سالن تولید و یك درب آن جهت بارگیری بسمت سكوی بارگیری باشد . (متناسب با ظرفیت تولید )
6- انبار ضایعات
محلی است جهت نگهداری محصولات برگشتی از بازار و خط تولید درب این قسمت نبایستی به
سالن تولید باز شود . (حداقل متراژ پیشنهادی 10 متر مربع متناسب با ظرفیت تولید )
7- یمومع انبار
محلی است جهت نگهداری وسایل متفرقه از قبیل وسایل آشپزخانه ، وسایل اداری ، ظروف خ الی ،
لباس كار و دیگر ملزومات كه ابعاد آن بستگی به گستردگی كارخانه دارد و نیازی نیست كه در نزدیكی
سالن تولید باشد . (حداقل متراژ پیشنهادی 10 متر مربع متناسب با ظرفیت تولید ) .
8- انبار قطعات و لوازم
این انبار به عنوان توصیه جهت نگهداری قطعات و لوازم ماشین آلات می باشد و اجرای آن در
پیشرفت و بهبود مستمر كارخانه تأثیر خواهد داشت . جهت آسانی دستیابی به قطعات یدكی و لوازم
ماشین آلات بهتر است در نزدیكی سالن تولید احداث گردد . (حداقل متراژ پیشنهادی 12 متر مربع
متناسب با ظرفیت تولید )
9- اتاق نمونه های ادواری :
در صنایع غذایی معمو لاً تا پایان مدت زمان ماندگاری محصول از هر بچ تولیدی نمونه ای به
عنوان شاهد نگهداری می شود و می بایستی در محلی با توجه به شرایط مطلوب نگهداری محصول قرار
داده شود . (حداقل متراژ پیشنهادی 10 متر مربع )
10- آزمایشگاهها :
باید در محلی بنا شوند كه براحتی قابل دسترس و در نزدیكترین فاصله به سالن تولید بوده و
دارای بخشهای مجزای شیمیایی و میكروبیولوژی بوده و آزمایشگاه میكروبیولوژی دارای فضای مجزا
متشكل از سه بخش استریلیزاسیون ، انكوباسیون و كشت میكروبی باشد (حداقل متراژ پیشنهادی 20
متر مربع متناسب با ظرفیت تولید )
11- رختكن كارگران :
در هر كارخانه باید اتاق با وسعت كافی جهت رختكن وجود داشته باشد و در مجاورت
سرویسهای بهداشتی باشد و در كارخانه هایی كه خانمها نیز كار می كنند باید رختكن جداگانه برای آنان
در نظر گرفته شود .
12- اتاق استراحت كارگران :
در هر كارخانه بایستی اتاق با وسعت كافی جهت استراحت كارگران زن و مرد به صورت جداگانه
وجود داشته باشد .
13- سرویسهای بهداشتی :
باید برای كارگران زن و مرد دستشویی و توالت مجزا به تعداد مورد نیاز وجود داشته باشد .
توالتها باید در محلی ب اشند كه آلودگی در محیط به حداقل برسد و نباید درب توالت بسمت سالن تولید و
انبارها باز شود .
14- اهمامح :
دشاب بایستی برای كارگران حمام مجزا به تعداد مورد نیاز وجود داشته .
15- آشپزخانه :
چنانچه طبخ در كارخانه انجام گیرد ، كارخانه می بایستی نسبت به ت هیه آشپزخانه با متراژ
مناسب، متناسب با تعداد كارگران اقدام نماید .
16- سالن غذا خوری :
هر كارخانه می بایستی دارای غذا خوری با وسعت كافی و تعداد لازم میز و صندلی برای عده ای
كه هر وعده غذا صرف می كنند باشد .
17- نمازخانه :
باید متناسب با تعداد افراد پرسنل باشد .
18- تأسیسات هوای فشرده :
محل استقرار این تأسیسات می بایست در خارج از سالن تولید و با فاصله مناسب از سالنهای
تولید ، انبارها و امكانات كارگری و اداری بوده و برابر مقررات سازمانهای ذیربط ، مسائل ایمنی آن رعایت
و تأییدیه های لازم اخذ گردیده باشد .
19- قسمتهای اداری :
زیر بنا و قسمتهای مختلف آن بستگی به گستردگی كارخانه دارد .
20- ینابهگن اتاق :
جانمایی ، زیربنا و قسمتهای مختلف آن بستگی به گستردگی كارخانه دارد .
21- فضا جهت توسعه آینده :
به عنوان توصیه و پیشرفت و بهبود مستمر كارخانه طبق طرحهای پذیرفته شده باشد .



نوع مطلب :
برچسب ها :

       نظرات
جمعه 20 آبان 1390
محمد باباپور