تبلیغات
نوشیدنی ها - گفتگو با دکتر نواب پور در مورد کفیر
 
نوشیدنی ها
درباره وبلاگ


نعره شیر خانه چوبی را ویران نمی کند من از سکوت موریانه باید می ترسیدم...

مدیر وبلاگ : محمد باباپور
مطالب اخیر
نویسندگان
پیوندها
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

دكتر ثریا نواب پور از فعالان عرصه صنعت شیر است كه حدود 40 سال در این زمینه فعالیت داشته است . عمده فعالیت های وی كنترل های آزمایشگاهی فرآورده های شیری و همكاری و ارتباط با سایر رسانه ها و آموزش و پرورش و بهزیستی در جهت لزوم افزایش مصرف شیر و فرآورده های آن می باشد ؛ زیرا كمبود مصرف آن سلامت افراد جامعه را به مخاطره انداخته و در پی آن مشكلاتی را برای جامعه به وجود می آورد . به همین منظور مصاحبه ای با ایشان در رابطه با فرآورده جدیدی به نام « كفیر » انجام دادیم كه در ادامه می خوانید :

درباره تاریخچه تولید و مصرف « كفیر » توضیح دهید :

كفیر برای اولین بار در قفقاز تولید شد . اسم آن تركی است كه از « كف » به معنای سرخوشی و شادی گرفته شده یعنی نوشیدنی نشاط آور كه در ابتدا مثل سایر فرآورده های شیری به طور سنتی تولید می شد ، اما امروزه این محصول به دلیل دارا بودن خواص ویژه به طور صنعتی تهیه می شود . كفیر فرآورده ای تخمیری است كه تا حدودی به ماست شباهت دارد . با توجه به اینكه در هر فرآورده تخمیری از باكتری های لاكتیك و مخمرها استفاده می شود و با پیشرفت علم ، خواص ویژه محصولات تخمیری ثابت شده و همچنین به دلیل اینكه كفیر تا حدودی برای مردم ناشناخته است ، بنابراین اخیراً این محصول مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است .

ارزش تغذیه ای كفیر چیست ؟

چون كفیر از فرآورده های شیری می باشد ، بنابراین ارزش تغذیه ای شیر را داراست و به دلیل وجود باكتری و مخمر لاكتیك خواص درمانی زیادی را شامل می شود .

آغاز تولید این فرآورده در كشور چه زمانی بوده است ؟

متخصصان كشورهای خارجی به تبعیت از توصیه دانشمندان علم تغذیه به تولید انبوه آن پرداخته اند و در كشور ما نیز تولید آن از طریق كارخانه پگاه مشهد آغاز شده و امیدواریم با كمك اطلاع رسانی صحیح رسانه ها این محصول در جامعه شناخته و مورد مصرف قرار گیرد . امروزه باكتری های لاكتیك به عنوان عناصر حیات بخش مطرح هستند و وجود آنها در روده و جهاز هاضمه ، تأثیر مستقیم بر طول عمر و سلامت زیستن و جوان ماندن دارد و همین طور مانع چاقی و تشكیل سلول های چربی (به خصوص در اطراف شكم) می شوند .

روش نگهداری كفیر چگونه است ؟

نكته مهم زمان مصرف كفیر است كه باید باكتری های آن به اندازه كافی زنده و فعال باشند . در تولید محصول ، به مصرف كنندگان تأكید می شود كه آن را در یخچال نگهداری كنند چون در صورت نگهداری در خارج از یخچال باكتری ها فرصت تكثیر پیدا می كنند . همچنین نگهداری ماست در یخچال سبب حفظ خواص آن می شود .

زمان ماندگاری آن چقدر است ؟

توصیه متخصصان برای مصرف فرآورده های شیری دست كم روزی سه سروینگ (سهم) است كه این میزان برای اشخاص بزرگسال یك لیوان شیر یا ماست است و اگر بخواهیم با دوغ مقایسه كنیم هر دو لیوان دوغ یك سروینگ (سهم) محسوب می شود . در مورد كفیر نیز به عنوان یكی از فرآورده های گروه شیر و لبنیات ، مصرف 3-1 لیوان آن روزانه توصیه می شود .

آیا همه اقشار جامعه (كودكان ، نوجوانان ، سالمندان ، زنان باردار ، شیرده و ...) می توانند از آن استفاده كنند و یا مصرف آن به گروه خاصی محدود می شود ؟

همه می توانند استفاده كنند . ( بخصوص زنان شیرده و باردار ) از طرفی به دلیل اینكه ارگانیسم های ( اندامگان ) كفیر قابلیت تجزیه لاكتوز شیر را دارند ، بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به عدم تحمل لاكتوز ( كه نمی توانند شیر را هضم كنند ) كفیر را جایگرین شیر كنند .

تأثیرات كفیر بر سلامتی چیست ؟ آیا تاكنون اثرات منفی بر سلامتی انسان از آن گزارش شده است ؟

كفیر یك محصولی است كه در راستای سالم سازی باعث طول عمر ، بهبود سیستم گوارشی و مانع تكثیر باكتری های ترشح كننده سموم (كه پوست و مو را خراب می كنند) می شود . بنابراین كسانی كه كفیر مصرف می كنند پوست و موی سالم تری دارند . كفیر همچنین از پوكی استخوان نیز جلوگیری می كند ، كفیر در تنظیم فشار خون نیز نقش عمده ای دارد ، اما تا كنون اطلاعاتی مبنی بر تأثیرات منفی كفیر بر سلامتی گزارش نشده است .

برگرفته از سایت : www.fa.parsiteb.com





نوع مطلب :
برچسب ها :

       نظرات
شنبه 21 آبان 1390
محمد باباپور